office@terra-nova.ro +4(0) 234 517 867

Costinesti

Costinești (în trecut: Mangeapunar) este o localitate-stațiune de pe litoralul românesc, din județul Constanța, România, aflată la țărmul Mării Negre, reședință a comunei cu același nume. La recensământul din 2002 avea o populație permanentă de 905 locuitori.
 
A evoluat dintr-un mic sat pescăresc (1960) într-o destinație de vară, foarte populară printre cei tineri și în special pentru studenți. Un hotel și o serie de complexuri cu vile și bungalouri au fost create în timpul erei comuniste, acestea fiind diferite atât la stil cât și la confort: cele mai luxoase erau rezervate elitei uteciștilor și pionierilor, unele primind și oaspeți comuniști străini, încât unei părți din litoral i-a rămas, de atunci, porecla de „Golful francezilor”. După 1989, o parte din ele au fost modernizate dar au fost construite și altele noi, inclusiv vile, în special în partea de nord a stațiunii, cu standarde europene moderne.
 
Stațiunea are un lac mic în interiorul țărmului, lacul Costinești, care are o suprafață de 7 hectare, și adâncime mică, fiind separat de mare printr-un cordon de nisip. Lacul este unicul de pe litoralul României care nu este alimentat subteran. Datorită gradului de salinitate ridicat s-a format un strat considerabil de nămol folosit la tratarea bolilor reumatice.
 
Sursa: ro.wikipedia.org

Nu sunt definite obiective turistice in Costinesti

Noutati:

Contact

Agentia de turism Terra-Nova
Bacau, Strada Pictor Theodor Aman 96 12
Telefon: +4(0) 234 582 769
email: office@terra-nova.ro


A.N.P.C.