office@terra-nova.ro +4(0) 234 517 867

Olimp

Olimp este una dintre cele sase statiuni balneoclimaterice de pe litoralul românesc al Marii Negre, situate în arealul Comorova din raza municipiului Mangalia, în judetul Constanta, Dobrogea, România. Statiunea se gaseste la 7 km la nord de centrul orasului Mangalia. A intrat în circuitul turistic în anul 1972. Statiunea era vizitata mai ales pentru curele heliomarine, pentru tratarea unor afectiuni reumatismale, ginecologice, posttraumatice, endocrinice, respiratorii, dermatologice. Curele Anei Aslan atrageau aici mii de vizitatori, inclusiv straini.
 
Deoarece Olimpul, ca celelalte cinci statiuni din Mangalia, este populat doar vara, nu poate fi considerat ca un sat: este doar o statiune balneoclimaterica.
 
În perioada comunista, aceasta statiune era foarte scumpa, fiind considerata de lux, rezervata "tovarasilor" importanti si "oaspetilor de onoare" (de exemplu secretari generali ai Partidelor comuniste occidentale sau intelectuali occidentali comunisti, invitati de Nicolae Ceausescu). În prezent cei care vin aici, vin mai ales pentru liniste si relaxare.
 
Olimp dispune de o faleza înalta care ofera o panorama frumoasa asupra Marii Negre, iar plaja este aglomerata în tot timpul sezonului estival. Plaja statiunii Olimp are doua caracteristici: cea din partea de sud spre Neptun este o plaja îngusta, marginita de o faleza destul de înalta. Urmeaza o portiune de plaja salbatica între Olimp, 23 August si Tuzla care nu este frecventata de turisti exceptând grupurile de nudsti, plaja fiind mai lata dar neamenajata. Statiunea dispune de o capacitate de cazare formata din hoteluri si vile.
 
Sursa: ro.wikipedia.org

Comanda Dvs.:
Cazare la:
De la data...:
... pana la data:
Detalii despre grup:
Persoanele pentru care se comanda serviciile (varsta la data plecarii)

Adulti
(peste 24 ani)
Tineri
(12 - 24 ani)
Copii
(2-11 ani)
Infanti
(0-1 ani)
Pensionari
Informatii despre Dvs.:
Numele si prenumele:
Data nasterii:
Adresa:
Localitate:
Tara:
Telefon:
Fax:
E-mail:
Securizare formular:
Cod de verificare:
Introdu codul de verificare:
Observatii:
Campurile marcate cu sunt obligatorii!

Harta Olimp

Noutati:

Contact

Agentia de turism Terra-Nova
Bacau, Strada Pictor Theodor Aman 96 12
Telefon: +4(0) 234 582 769
email: office@terra-nova.ro


A.N.P.C.